“Wat fijn dat je gespecialiseerd bent in massage bij kanker, het geeft me het gevoel dat je begrijpt wat ik doormaak”
– cliënt met baarmoederhalskanker

Je bent nu hier: Home > JUBILEUM! SAVE THE DATE!

Jubileumcongres 'Comfortabel bij Kanker' 19 april 2024

Ter viering van het 10 jarige jubileum van het Netwerk Massage bij Kanker


En deze dag vieren we graag met jou!

Het zal een dag zijn van verdieping in waarom complementaire zorg zo belangrijk is, een dag van verbinding en ontmoeting met een feestelijke omlijsting.

Met dank aan de jubileumcommissie hebben we boeiende sprekers, zoals Prof. dr. Margriet Sitskoorn, Ines von Rosenstiel, Lisanne Spaander en meer. We hebben muziek en interessante stands in de pauze. Het belooft een inspirerende dag te worden! Nieuwsgierig? Kijk dan hier voor de sprekers.


Voor wie?

- leden Netwerk Massage bij Kanker
- massagetherapeuten
- ervaringsdeskundigen en hun naast(en).
- zorgprofessionals/collega’s in de oncologische zorg  

Locatie en tijd

Evertshuis te Bodegraven
Tijd: 9.00 - 18.00

Accreditatie

HOLOS | BATC | VBAG | NVST | FAGT | CAT Complementair | VVET | VIV- 6 docent contacturen

Investering

€100,-, BTW vrijgesteld. Inclusief koffie/thee/lunch en versnaperingen

Aanmelden

Opgeven kan via onderstaande link.
 

Aanmelden Jubileum congres / LSD

 

Volg ons ook op de socials:

Facebook  -  Instagram  -  LinkedIN


 

 

Infostand: De Laatste Levensfase

Zorgen over, ziek zijn, zorgen voor, palliatief – terminaal

Als je bent beland in je laatste levensfase, dan gebeurt er heel veel. Veel met je omgeving, veel met je emoties en ook de vraag aan jezelf: “hoe kan ik deze periode zo waardevol mogelijk invullen”.

Jouw Laatste Levensfase denkt mee in deze moeilijke periode. Bij ons draait het om een waardevolle invulling van jouw tijd. Zet de tijd naar je hart, wat jij nodig hebt.

 


 

De geschiedenis van ons netwerk

in woord & beeld - deel 3

In 2016 wordt de basisopleiding Massage bij Kanker uitgebreid met een 2 daagse training gericht op de Hematologische kankers

Tijdens de 2e dag hebben we getoost op het heugelijk feit dat het Netwerk Massage bij Kanker ook is opgenomen in de verwijsgidskanker.nl (www.verwijsgidskanker.nl) van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Een echte mijlpaal!

De activiteiten in de regio die bereiden zich steeds meer uit om meer naamsbekendheid te generen door te Informeren & Masseren dat deden we op uiteenlopende bijeenkomsten en evenementen.
Van o.a. een radio-interview in Groningen, een lezing bij Buurtzorg, bij de opening van de Skulp (inloophuis van Friesland) tot 2 landelijke bijeenkomst van patiëntenverenigingen (stichting Olijf en Hematon).

Kijk de video hier en geniet...

 


 

De geschiedenis van ons netwerk

in woord & beeld - deel 2

Opleidings Instituut ‘Helder en Kadira’
wordt in 2014 omgedoopt tot
‘Instituut Massage bij Kanker.’

Vanzelfsprekend hoort hier ook een nieuw logo bij en dat werd feestelijk gevierd tijdens de Landelijke Scholingsdag. Deze scholingsdag was ook nog eens erg bijzonder doordat er vele internationale collega’s bij aanwezig waren namelijk: Elenaor Oston (Australië), Maggi Scott (Schotland), Ann Marie Mc Grath (Ierland) en Gayle McDonald (VS).

Gayle McDonald is de grondlegster van Massage bij Kanker. In Amerika bekend als Society for Oncology Massage (S4OM). Zij gaf in de middag een masterclass en dat was wel een hele eer om van haar les te mogen krijgen!

Daarnaast waren er diverse landelijke evenementen waar het Netwerk Massage bij Kanker aanwezig mocht zijn om te masseren en informeren. Onder andere BeursVrouw in Friesland, maar hierover later meer bij een volgend filmpje.

Kijk de video hier en geniet...

 


 

De geschiedenis van ons Netwerk
in woord & beeld - deel 1

In 2012 is het allemaal begonnen! De opleiding Massage bij Kanker is officieel een feit in Nederland! Het Instituut heette toen nog ‘Helder en Kadira’.

In mei 2013 ging de 1e Landelijke Scholings Dag van start.


In oktober van dat jaar was het Netwerk Massage bij Kanker bij de Duizend Borsten Beurs aanwezig in Arnhem. Deze beurs werd georganiseerd door samenwerkende ziekenhuizen, waaronder het Rijnstate en UMC Radboud om te informeren over borsten en borstkanker. Dit was het 1e evenement waar we stonden om te informeren en te masseren. Hierna zullen er nog vele volgen. 

Kijk de video hier en geniet...


 


Kom jij ook tijdens onze
Jubileum dag van het
Netwerk Massage bij Kanker
op 19 april 2024
voelen wat een zachte aanraking met je doet?

.... Omdat een ieder met kanker te maken krijgt! ...

De essentie van Massage bij Kanker is de zachte, vertragende aanraking met aandacht. Daardoor wordt het zenuwstelsel dat rust en herstel brengt (parasympatisch zenuwstelsel) gestimuleerd waardoor je je ontspannen voelt.

Even een pas op de plaats.

Tijdens deze dag zullen er collega’s van het Netwerk aanwezig zijn om een massage te geven. Ook voor vragen en meer informatie kan je bij hen terecht.


Gun jij jezelf ook zo’n relax moment? 


 

 

We willen jullie graag kennis laten maken met de oprichtster van het nazorgplatform Kanjer.nl en Kanjer-magazine:

Corina Roelands

Corina is ervaringsdeskundige, nazorgcoach, auteur van het boek “Neeltjes-Tour” en vrijwilligster in het familiehuis Daniel Den Hoed nabij het Erasmus MC in Rotterdam.

Zij kwam tot het idee van Kanjer.nl nadat ook bij haar, net als bij andere ervaringsdeskundigen in haar directe omgeving, alle hulp en ondersteuning ná de kankerbehandelingen wegvielen.
Er is nog veel te weinig aandacht voor de nazorg, waardoor veel mensen in wat zij "het zwarte gat na kanker" noemen terecht kunnen komen.

Corina inspireert veel mensen met het platform Kanjer.nl en geeft informatie d.m.v. blogs, producten, diensten en echte verhalen over de ongelofelijke veerkracht van kanjers.
Met handvatten en adviezen van experts zoals massage therapeuten, tips, inspiratie en positiviteit kunnen we elkaar helpen en sterker maken.


Missie van Corina: ”In je nieuwe kracht komen; zowel fysiek, mentaal als op werk- en maatschappelijk gebied weer de beste versie van jezelf worden na alle behandelingen!”

 


 

Voor deze speciale scholings-dag hebben we
Cleo van Amelsfort-Pinck aangetrokken.

Haar dagelijkse werkzaamheden bestaan uit mensen met mensen te verbinden. Ze draagt ons netwerk een warm hart toe.

Ook zij wil massage toegankelijker maken voor mensen met de ziekte kanker!

Een dag als deze is niet ineens vormgegeven, dat vergt de nodige voorbereiding.

Hoe het begon:

Na het behalen van de Module 1- basistraining Massage bij Kanker kan men zich aansluiten bij het Landelijk Netwerk Massage bij Kanker. Voor deze leden is er jaarlijks een (verplichte) scholingsdag. Het Netwerk bestaat nu 10 jaar! Daarom willen we dit jaar, de jaarlijkse scholingsdag in een ander jasje gieten. Groots en Feestelijk!

De basis van het organiserende ‘ Jubileum team’ is tot stand gekomen tijdens het gezellig etentje na de landelijke scholingsdag van het Netwerk Massage bij Kanker, afgelopen jaar.

En vanaf dat punt is Cleo bij de organisatie van deze Jubileum dag betrokken.

Met enorme bevlogenheid geeft zij vorm, structuur en richting aan in het organiseren van deze speciale dag.

 Het netwerk bestaat 10 jaar en heeft voor de landelijke scholingsdag bijzondere sprekers uitgenodigd voor een gevarieerd interactief programma

 Onze derde spreker en muzikant die we bekend maken is Lisanne Spaander.


Op haar zestiende werd ze gediagnostiseerd met Ewing Sarcoom; een kwaadaardige vorm van botkanker. In haar ziekenhuisbed had ze een droom nodig om door te gaan met de behandelingen en ging schrijven.  Ze schreef daar een boek over: Vechtersbaas en schreef liedjes om alles te verwoorden en mag op vele podia haar verhaal vertellen en mensen inspireren.

Na haar aanwezigheid op 12 mei bij het middagcongres Kanker & Leven schreef zij het volgende; “Wat zou het prachtig zijn als professionals van elkaar weten wat zij doen en hoe zij elkaar en de mensen die hulp nodig hebben kunnen ondersteunen. Dit is de reden dat ik mij inzet om te verbinden. Juist door verschillende vormen van zorg met elkaar te combineren komen we allemaal meer in balans”.

Lisanne zal gedurende de dag met haar prachtige stem haar verhalen delen. Zij is van toegevoegde waarde voor de complementaire zorg en zelf een verbinder.

 ----  We hebben een spreker ! ----

Margiet Sitskoorn

Het netwerk bestaat 10 jaar en heeft voor de landelijke scholingsdag bijzondere sprekers uitgenodigd voor een gevarieerd interactief programma.

De eerste spreker die we bekend maken is Magriet Sitskoorn. Magriet Sitskoorn is Neuropsycholoog en hoogleraar in de Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg, besteller auteur van onder andere de bestseller ‘Het superbrein-geheim’ en ‘Tijd tekort, tijd genoeg’. Haar expertise ligt op het vlak van de wisselwerking tussen omgeving, hersenen en gedrag. Haar unieke, interactieve manier van presenteren raakt je meteen en zorgt ervoor dat de informatie beklijft en toegepast wordt. 
We zijn blij dat ze haar visie op de complementaire zorg wil komen belichten op ons congres!

 

 ----  We hebben een locatie ! ----

Het Evertshuis in Bodegraven

Dit is een mooie locatie met een goede catering. We zorgen voor interessante sprekers en maken tijd om met netwerkleden onder elkaar te zijn en andere reguliere en complementaire zorgverleners te ontmoeten. 

Save the date 2024.png

 ----  We hebben een thema ! ----

COMFORTABEL BIJ KANKER

Nu op zoek naar een goede locatie en geweldige spreker om deze speciale landelijke netwerkdag vorm te geven.

 


 

----  19 april 2024 - 10 jaar! ----

JUBILEUM

19 april 2024 is de landelijke scholing dag van ons Netwerk Massage bij Kanker.
Dit is een dag die je niet mag en wil missen.

We gaan namelijk ons 10-jarig Jubileum vieren!

Volg ons op Social Media en je zult in de loop van de tijd verrast worden met het programma!

      Facebook  -  Instagram

 

Nieuws

De eerste spreker voor de Landelijke Scholingsdag Netwerk Massage bij Kanker is bekend. Dr Larissa Meijer is in april gepromovee…

Wat zijn we nog aan het nagenieten van de mooie dag! Bij deze een samenvatting van de dag en onze dank aan jullie allen.   10 j…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.