“Wat fijn dat je gespecialiseerd bent in massage bij kanker, het geeft me het gevoel dat je begrijpt wat ik doormaak”
– cliënt met baarmoederhalskanker

Je bent nu hier: Home > JUBILEUM! SAVE THE DATE!

----  10 november - 10 jaar! ----

Tijdens deze speciale landelijke scholingsdag, waar je accreditatiepunten voor ontvangt, vieren we tevens ons jubileum. Het wordt een memorabele dag!

We hebben bijzondere gasten uitgenodigd voor een gevarieerd interactief programma. Op deze pagina houden we je op de hoogte van onze plannen en de inschrijving.

Meld je aan via deze link

Volg ons ook op de socials:

Facebook  -  Instagram  -  LinkedIN


 


 

De Laatste Levensfase

Zorgen over, ziek zijn, zorgen voor, palliatief – terminaal

Als je bent beland in je laatste levensfase, dan gebeurt er heel veel. Veel met je omgeving, veel met je emoties en ook de vraag aan jezelf: “hoe kan ik deze periode zo waardevol mogelijk invullen”.

Jouw Laatste Levensfase denkt mee in deze moeilijke periode. Bij ons draait het om een waardevolle invulling van jouw tijd. Zet de tijd naar je hart, wat jij nodig hebt.

 

Jouw laatste levensfase.jpg

 

 


 

De geschiedenis van ons netwerk

in woord & beeld - deel 3

In 2015 wordt de basisopleiding Massage bij Kanker uitgebreid met een 2 daagse training gericht op de Hematologische kankers

Tijdens de 2e dag hebben we getoost op het heugelijk feit dat het Netwerk Massage bij Kanker ook is opgenomen in de verwijsgidskanker.nl (www.verwijsgidskanker.nl) van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Een echte mijlpaal!

De activiteiten in de regio die bereiden zich steeds meer uit om meer naamsbekendheid te generen door te Informeren & Masseren dat deden we op uiteenlopende bijeenkomsten en evenementen.
Van o.a. een radio-interview in Groningen, een lezing bij Buurtzorg, bij de opening van de Skulp (inloophuis van Friesland) tot 2 landelijke bijeenkomst van patiëntenverenigingen (stichting Olijf en Hematon).

Kijk de video hier en geniet...De photobooths van Boooth

doen iets met mensen: originele of gekke foto’s maken zorgt voor een gemoedelijke sfeer en creëren veel grappige momenten.

Met één druk op de knop bezorgt Boooth jullie een onvergetelijke herinnering aan een fantastische dag!


Boooth.jpg

 


 

De geschiedenis van ons netwerk

in woord & beeld - deel 2

Opleidings Instituut ‘Helder en Kadira’
wordt in 2014 omgedoopt tot
‘Instituut Massage bij Kanker.’

Vanzelfsprekend hoort hier ook een nieuw logo bij en dat werd feestelijk gevierd tijdens de Landelijke Scholingsdag. Deze scholingsdag was ook nog eens erg bijzonder doordat er vele internationale collega’s bij aanwezig waren namelijk: Elenaor Oston (Australië), Maggi Scott (Schotland), Ann Marie Mc Grath (Ierland) en Gayle McDonald (VS).

Gayle McDonald is de grondlegster van Massage bij Kanker. In Amerika bekend als Society for Oncology Massage (S4OM). Zij gaf in de middag een masterclass en dat was wel een hele eer om van haar les te mogen krijgen!

Daarnaast waren er diverse landelijke evenementen waar het Netwerk Massage bij Kanker aanwezig mocht zijn om te masseren en informeren. Onder andere BeursVrouw in Friesland, maar hierover later meer bij een volgend filmpje.

Kijk de video hier en geniet...


Het Netwerk Massage bij Kanker geeft deze keer
graag alle muzikale zorg uit handen!

MC Costa geeft een muzikale super afsluiting aan het eind van een indrukwekkende dag

M.c. Costa, in de volksmond Marc Koster, is 27 jaar oud en geboren in Bodegraven. Muziek is altijd al zijn passie geweest en de ambitie ontstond om hier wat mee te gaan doen. Dj Costa is op zijn 14e jaar "klein" begonnen en ging lokaal feesten draaien. Dit groeide enorm uit waardoor we hem tegenkomen in discotheken, festivals en feestcafés. Dit alles zorgt ervoor dat hij met gemiddeld zo'n 15 boekingen per maand al een paar jaar door het leven gaat als professioneel DJ en inmiddels een bekend begrip is geworden.

Hij past zijn uitgebreide muziekrepertoire continu aan op het aanwezige publiek, waardoor de dansvloer nooit leeg zal zijn en iedereen in korte tijd zijn of haar favoriete muziek te horen krijgt.

Wees op onze jubileumdag niet bang om verzoeknummertjes aan te vragen, want samen met zijn microfoon houdt MC Costa van een informele sfeer met veel publieke interactie.

DJ MC Costa 28 aug.jpg


 

 

De geschiedenis van ons Netwerk
in woord & beeld - deel 1

In 2012 is het allemaal begonnen! De opleiding Massage bij Kanker is officieel een feit in Nederland! Het Instituut heette toen nog ‘Helder en Kadira’.

In mei 2013 ging de 1e Landelijke Scholings Dag van start.


In oktober van dat jaar was het Netwerk Massage bij Kanker bij de Duizend Borsten Beurs aanwezig in Arnhem. Deze beurs werd georganiseerd door samenwerkende ziekenhuizen, waaronder het Rijnstate en UMC Radboud om te informeren over borsten en borstkanker. Dit was het 1e evenement waar we stonden om te informeren en te masseren. Hierna zullen er nog vele volgen. 

Kijk de video hier en geniet...


 

Programmamaker/radiopresentator/cabartier/stemacteur Carolien Borgers (1983) studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Van 2008 tot 2016 stond ze met vier solo programma’s in het theater. 
Op televisie nam ze deel aan onder andere Wie is de Mol en It takes Two.
In 2015 kwam haar debuutalbum De Andere Ik uit.
Begin 2017 begon ze met radiomaken. Iedere zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur ontvangt Carolien daar de leukste nationale en internationale artiesten.

Carolien Borgers is onze dagvoorzitter!

Ze zal de programmaonderdelen van onze jubileumdag toelichten en onze sprekers aankondigen. Daarnaast zal ze aan het einde van de dag sprekers en ervaringsdeskundigen interviewen.

Carolien draagt het Netwerk Massage bij Kanker een warm hart toe.
Van dichtbij heeft ze ervaren dat massage bij kanker ontspannend kan zijn.

Carolien Borgers.jpg 

 


 


Kom jij ook tijdens onze
Jubileum dag van het
Netwerk Massage bij Kanker
op 10 november 2023
voelen wat een zachte aanraking met je doet?

.... Omdat een ieder met kanker te maken krijgt! ...

De essentie van Massage bij Kanker is de zachte, vertragende aanraking met aandacht. Daardoor wordt het zenuwstelsel dat rust en herstel brengt (parasympatisch zenuwstelsel) gestimuleerd waardoor je je ontspannen voelt.

Even een pas op de plaats.

Tijdens deze dag zullen er collega’s van het Netwerk aanwezig zijn om een massage te geven. Ook voor vragen en meer informatie kan je bij hen terecht.


Gun jij jezelf ook zo’n relax moment? 

Foto Massage 11 augustus.jpg

 


 

 

We willen jullie graag kennis laten maken met de oprichtster van het nazorgplatform Kanjer.nl en Kanjer-magazine:

Corina Roelands

Corina is ervaringsdeskundige, nazorgcoach, auteur van het boek “Neeltjes-Tour” en vrijwilligster in het familiehuis Daniel Den Hoed nabij het Erasmus MC in Rotterdam.

Zij kwam tot het idee van Kanjer.nl nadat ook bij haar, net als bij andere ervaringsdeskundigen in haar directe omgeving, alle hulp en ondersteuning ná de kankerbehandelingen wegvielen.
Er is nog veel te weinig aandacht voor de nazorg, waardoor veel mensen in wat zij "het zwarte gat na kanker" noemen terecht kunnen komen.

Corina inspireert veel mensen met het platform Kanjer.nl en geeft informatie d.m.v. blogs, producten, diensten en echte verhalen over de ongelofelijke veerkracht van kanjers.
Met handvatten en adviezen van experts zoals massage therapeuten, tips, inspiratie en positiviteit kunnen we elkaar helpen en sterker maken.


Missie van Corina: ”In je nieuwe kracht komen; zowel fysiek, mentaal als op werk- en maatschappelijk gebied weer de beste versie van jezelf worden na alle behandelingen!”

Foto Corina 16 juli.jpg

 


 

Voor deze speciale scholings-dag hebben we
Cleo van Amelsfort-Pinck aangetrokken.

Haar dagelijkse werkzaamheden bestaan uit mensen met mensen te verbinden. Ze draagt ons netwerk een warm hart toe.

Ook zij wil massage toegankelijker maken voor mensen met de ziekte kanker!

Een dag als deze is niet ineens vormgegeven, dat vergt de nodige voorbereiding.

Hoe het begon:

Na het behalen van de Module 1- basistraining Massage bij Kanker kan men zich aansluiten bij het Landelijk Netwerk Massage bij Kanker. Voor deze leden is er jaarlijks een (verplichte) scholingsdag. Het Netwerk bestaat nu 10 jaar! Daarom willen we dit jaar, de jaarlijkse scholingsdag in een ander jasje gieten. Groots en Feestelijk!

De basis van het organiserende ‘ Jubileum team’ is tot stand gekomen tijdens het gezellig etentje na de landelijke scholingsdag van het Netwerk Massage bij Kanker, afgelopen jaar.

En vanaf dat punt is Cleo bij de organisatie van deze Jubileum dag betrokken.

Met enorme bevlogenheid geeft zij vorm, structuur en richting aan in het organiseren van deze speciale dag.

 

Cleo.jpg

 

 Het netwerk bestaat 10 jaar en heeft voor de landelijke scholingsdag bijzondere sprekers uitgenodigd voor een gevarieerd interactief programma

 Onze derde spreker en muzikant die we bekend maken is Lisanne Spaander.


Op haar zestiende werd ze gediagnostiseerd met Ewing Sarcoom; een kwaadaardige vorm van botkanker. In haar ziekenhuisbed had ze een droom nodig om door te gaan met de behandelingen en ging schrijven.  Ze schreef daar een boek over: Vechtersbaas en schreef liedjes om alles te verwoorden en mag op vele podia haar verhaal vertellen en mensen inspireren.

Na haar aanwezigheid op 12 mei bij het middagcongres Kanker & Leven schreef zij het volgende; “Wat zou het prachtig zijn als professionals van elkaar weten wat zij doen en hoe zij elkaar en de mensen die hulp nodig hebben kunnen ondersteunen. Dit is de reden dat ik mij inzet om te verbinden. Juist door verschillende vormen van zorg met elkaar te combineren komen we allemaal meer in balans”.

Lisanne zal gedurende de dag met haar prachtige stem haar verhalen delen. Zij is van toegevoegde waarde voor de complementaire zorg en zelf een verbinder.  

Lisanne 2.jpg


 
----  We hebben nóg een spreker ! ----

 

Sophie van der Stap

 

Onze tweede spreker die we bekend maken is Sophie van der Stap. In 2005 kreeg ze te horen dat ze kanker had. Van der Stap hield haar ervaringen met betrekking tot haar ziekte en het gevecht ertegen gedurende 54 weken bij in een weblog en een dagboek. Ze debuteerde in 2006 met haar roman Meisje met negen pruiken.
 
"Ik ben ziek, heb kanker en ga misschien dood. Maandag begint er een nieuw, onzeker leven voor mij. Vanaf maandag lig ik 54 weken aan het infuus. Dat is het enige zekere dat ik nog heb.’ Sophie van der Stap, het meisje met negen pruiken, heeft haar leven tijdens deze 54 weken beschreven. Openhartig én met humor vertelt ze over doktersintriges en geroddel van zusters, kaal worden en wenkbrauwen stiften, daten en verliefd zijn op dokter K, pruiken shoppen en dansen in nachtclubs, maar ook over de gewenning, haar onzekerheden, haar angst en de dood. Meisje met negen pruiken bezorgt je kippenvel en zet je aan het denken en aan het relativeren, maar bovenal laat het boek zien dat Sophie meer is dan een kankerpatiënt...”
 
Sophie zal haar prachtige bijdrage leveren aan onze missie van Massage bij Kanker “Massage toegankelijk maken voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad” waarbij een rustmoment en je even prettig voelen in je eigen lichaam zo welkom is.

Zie ook de website van Sophie van der Stap

Sophie van der Stap.JPG

 ----  We hebben een spreker ! ----

Margiet Sitskoorn

Het netwerk bestaat 10 jaar en heeft voor de landelijke scholingsdag bijzondere sprekers uitgenodigd voor een gevarieerd interactief programma.

De eerste spreker die we bekend maken is Magriet Sitskoorn, professor in de Klinische Neuropsychologie en auteur van onder andere de bestseller ‘Het superbrein-geheim’ en ‘Tijd tekort, tijd genoeg’.

Bijzonder om haar visie op de complementaire zorg te belichten.

 

Margriet Sitskoorn.png----  We hebben een locatie ! ----

Het Evertshuis in Bodegraven

Dit is een mooie locatie met een goede catering. We zorgen voor interessante sprekers en maken tijd om met netwerkleden onder elkaar te zijn en andere reguliere en complementaire zorgverleners te ontmoeten. 

Themadag.png

 ----  We hebben een thema ! ----

COMFORTABEL BIJ KANKER

Nu op zoek naar een goede locatie en geweldige spreker om deze speciale landelijke netwerkdag vorm te geven.

 


 

----  10 november - 10 jaar! ----

JUBILEUM

10 november 2023 is de landelijke scholing dag van ons Netwerk Massage bij Kanker.
Dit is een dag die je niet mag en wil missen.

We gaan namelijk ons 10-jarig Jubileum vieren!

Volg ons op Social Media en je zult in de loop van de tijd verrast worden met het programma!

      Facebook  -  Instagram

Combi save the date.png

Nieuws

Tijdens deze speciale landelijke scholing dag, waar je accreditatie punten voor ontvangt, vieren we tevens ons jubileum. Het on…

Twan Korrel organiseert deze inzamelingsactie voor het netwerk namens Cleo Pinck.   DONEREN KAN JE HIER   "Zaterdag 1…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.